top of page
Battlefield Hikes

Eén van de zovele ideeën die ronddwalen in mijn hoofd. Na meer dan twee jaar bloggen over mijn wandelavonturen langs de vele GR-paden werd het tijd om deze hersenkronkel tot leven te wekken. Mijn interesse in militaire geschiedenis werd jaren geleden al een passie. Het begon allemaal met de Tweede Wereldoorlog. Na veel te lezen en documentaires te bekijken, wilde ik mijn kennis uitbreiden naar de bron. Om de Tweede Wereldoorlog te kunnen begrijpen moet je alles weten over de Eerste Wereldoorlog zegt men vaak. Met die gedachte ben ik me al enkele jaren aan het verdiepen in de Eerste Wereldoorlog. Deze kennis wil ik graag delen met anderen en hun interesse in geschiedenis verbreden.

Het doel dat ik wil bereiken met dit project is mensen dichter bij onze geschiedenis brengen. Dit aan de hand van zelf uitgestippelde routes die het verloop van de Eerste Wereldoorlog volgen. Deze wandelingen stel ik zo samen dat ze de Eerste Wereldoorlog chronologisch volgen. De Battlefield Hikes worden opgedeeld per land aan het Westelijke Front. Uiteraard als Belg zijnde starten we bij onze jongens die het begin van de oorlog van kortbij meemaakten.

The Belgian War 14-18:
-Liège, fortengordel
-Namur, fortengordel
-Limburg / Vlaams Brabant, grote veldslagen
-Antwerpen, fortengordel
-Westhoek, stellingenoorlog
-Eindoffensief


Het verloop is te volgen via mijn blog, net als de andere avonturen langs de GR-routes of klik op onderstaande afgewerkte Battlefield Hikes.

Lijst van afgewerkte Battlefield Hikes:
Belgian War 14-18 Etappe01

Belgian War 14-18 Etappe02

Belgian War 14-18 Etappe03

bottom of page